Намериха 15000 фалшиви стоки в две складови помещения

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е предприета след извършени предварително разследване на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствените действия на две складови помещения на територията на село от община „Марица”, ползвани от търговско дружество. Намерени и иззети са близо 15000 артикула – спортни обувки и дрехи, с поставени отличителни знаци на две световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. По първоначални данни стоките били предлагани за продажба чрез интернет сайт на потребители от България, Англия и страни от Европейския съюз. По образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК с полицейска заповед са задържани управителите на фирмата – двама мъже, чужди граждани. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Намериха 15000 фалшиви стоки в две складови помещения

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е предприета след извършени предварително разследване на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив.

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствените действия на две складови помещения на територията на село от община „Марица”, ползвани от търговско дружество. Намерени и иззети са близо 15000 артикула – спортни обувки и дрехи, с поставени отличителни знаци на две световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. По първоначални данни стоките били предлагани за продажба чрез интернет сайт на потребители от България, Англия и страни от Европейския съюз.

По образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК с полицейска заповед са задържани управителите на фирмата – двама мъже, чужди граждани. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини