Над 850 канабисови растения и почти 2 килограма марихуана са иззети при спецакция

Полицейските действия са предприети в неделя сутрин, когато постъпила информация, че след потушаване на пожар в стопанска постройка край бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив са открити насаждения от рода на конопа. Насочената натам оперативна група от отдел „Криминална полиция“ установила, че става дума за високотехнологична наркооранжерия, снабдена с автоматизирани системи за напояване, отопление, регулиране на влажността, осветление и видеонаблюдение. Оказало се, че с подобно оборудване е и съседна сграда, в която се отглежда същата растителност. При процесуално-следствените действия общо са иззети 852 растения в различен стадий на развитие, близо 2 килограма изсушена листна маса, електронни везни, машини за пакетиране и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност. Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години. По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив двамата са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа. Очаква се прокуратурата да внесе искани в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Над 850 канабисови растения и почти 2 килограма марихуана са иззети при спецакция

Полицейските действия са предприети в неделя сутрин, когато постъпила информация, че след потушаване на пожар в стопанска постройка край бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив са открити насаждения от рода на конопа.

Насочената натам оперативна група от отдел „Криминална полиция“ установила, че става дума за високотехнологична наркооранжерия, снабдена с автоматизирани системи за напояване, отопление, регулиране на влажността, осветление и видеонаблюдение. Оказало се, че с подобно оборудване е и съседна сграда, в която се отглежда същата растителност.

При процесуално-следствените действия общо са иззети 852 растения в различен стадий на развитие, близо 2 килограма изсушена листна маса, електронни везни, машини за пакетиране и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години. По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив двамата са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа. Очаква се прокуратурата да внесе искани в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини