Избори 2024

Водещи новини

Над 40 отбора ще се включат днес в градски куест из улиците на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Паркирай фитнеса отвън - градски куест
Снимка: Дарик

Над 40 отбора ще се включат днес в градски куест из улиците на Пловдив. Това ще се случи, като част от инициативата Park(ing) Day for Fitness, чиито координатор е сдружение BG Бъди активен. В рамките на деня няколко паркоместа в града ще бъдат преобразени в места за спорт и забавление, а интересен акцент ще бъде и паркомясто посветено на темата за разделно събиране и рециклиране.

Инициативата ще се случи в още 10 населени места в страната в рамките на седмица, когато паркинги ще привличат вниманието на гражданите към темата за отворените градски пространства за спорт и забавление. Целта на инициативата е провокиране на обществен дебат за това как да адаптираме и подобрим качеството на градската среда. Като демонстрираме как пространствата в града могат да се отворят за жителите и да станат център за общуване, ние променяме не само физическата среда, но и културата на хората“ казва Ласка Ненова, основател на сдружението.

В Пловдив гражданите ще имат възможност да се позабавляват и спортуват на паркомясто #БезОтпадъци, където ще се провеждат образователни игри за деца и възрастни на тема рециклиране и опазване на околната среда. Там те ще се срещнат с добре познатия вече на малки и големи – Шишеяд.

Участието в игрите е абсолютно безплатно за всички желаещи да се включат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив