Над 300 пациенти са получили спешна медицинска помощ в „УМБАЛ – Пловдив“ по празниците

Повече от 300 пациенти получиха медицинска помощ в Спешното отделение на „УМБАЛ – Пловдив“ по време на празниците. Приблизително една трета от тях са настанени за лечение в болницата, казаха от специализираното звено. Най-големият процент от хората бяха с инсулти, с тежки хипертонични кризи и със сърдечни оплаквания. Обслужени са болни с остри респираторни заболявания и дори с COVID-19 инфекции. Не липсваха и обичайните пациенти с прилошавания, заради препиване и преяждане. Заради липсата на сняг и лед обаче нямаше скиорски и планинарски травми, както и пострадали от пиратки и при катастрофи, посочиха от дежурните екипи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
УМБАЛ Пловдив

Повече от 300 пациенти получиха медицинска помощ в Спешното отделение на „УМБАЛ – Пловдив“ по време на празниците. Приблизително една трета от тях са настанени за лечение в болницата, казаха от специализираното звено.

Най-големият процент от хората бяха с инсулти, с тежки хипертонични кризи и със сърдечни оплаквания. Обслужени са болни с остри респираторни заболявания и дори с COVID-19 инфекции.

Не липсваха и обичайните пациенти с прилошавания, заради препиване и преяждане.

Заради липсата на сняг и лед обаче нямаше скиорски и планинарски травми, както и пострадали от пиратки и при катастрофи, посочиха от дежурните екипи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини