Мъж и жена са задържани след опити да подкупят служители на пловдивската полиция

Мъж и жена са задържани след опити да подкупят служители на пловдивската полиция. Идентичните случаи са регистрирани през почивните дни, а срещу двамата извършители – водачи на моторни превозни средства, са образувани бързи производства, съобщиха от МВР в града на тепетата. Около 5.20 ч. вчера служители на РУ-Раковски спрял за проверка фирмен микробус. След като 57-годишният шофьор не можал да представи пътен лист, униформените започнали да съставят фиш за установеното нарушение. С намерение да осуети техните действия, мъжът им подал документите си, а между тях поставил 50 лева. В събота привечер, при подобна операция за обезпечаване на безопасността на движението, екип на РУ-Труд забелязал по ул. „Карловска“ да преминава лек автомобил, на чиято предна седалка пътувало дете на видима възраст под допустимите 12 години. Освен това, колата имала техническа неизправност в осветителната система. При спирането й станало ясно, че зад волана е 45-годишна жена. Докато полицаите оформяли акта по Закона за движение по пътищата, тя подхвърлила в патрулния автомобил две банкноти от 10 лева. И в двата случая местопроизшествията са запазени, а парите – иззети от дежурни оперативни групи на съответните районни управления. Уведомена е окръжната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Полиция, МВР, подкуп

Мъж и жена са задържани след опити да подкупят служители на пловдивската полиция. Идентичните случаи са регистрирани през почивните дни, а срещу двамата извършители – водачи на моторни превозни средства, са образувани бързи производства, съобщиха от МВР в града на тепетата.

Около 5.20 ч. вчера служители на РУ-Раковски спрял за проверка фирмен микробус. След като 57-годишният шофьор не можал да представи пътен лист, униформените започнали да съставят фиш за установеното нарушение. С намерение да осуети техните действия, мъжът им подал документите си, а между тях поставил 50 лева.

В събота привечер, при подобна операция за обезпечаване на безопасността на движението, екип на РУ-Труд забелязал по ул. „Карловска“ да преминава лек автомобил, на чиято предна седалка пътувало дете на видима възраст под допустимите 12 години. Освен това, колата имала техническа неизправност в осветителната система. При спирането й станало ясно, че зад волана е 45-годишна жена. Докато полицаите оформяли акта по Закона за движение по пътищата, тя подхвърлила в патрулния автомобил две банкноти от 10 лева.

И в двата случая местопроизшествията са запазени, а парите – иззети от дежурни оперативни групи на съответните районни управления.

Уведомена е окръжната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини