Избори 2024

Водещи новини

Медицинският университет започва изграждането на нов корпус

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Медицинският университет започва изграждането на нов корпус

С официална церемония „Първа копка“ днес МУ-Пловдив започва изграждането на нов модерен корпус „Библиотека, Музей на медицината и Медицински симулационен център на Медицински университет – Пловдив“.

Със своята съвременна визия новата сграда ще се вписва прекрасно в модерната инфраструктура на МУ-Пловдив. В нея ще има и мултифункционална зала за 96 души, както и зала за творчески дейности. Навсякъде ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания.

Потребителите ще могат да избират предпочитано място за четене в зоните с естествено осветление, в е-читалня, тиха читалня или в шумоизолирани кабинети за съвместна групова работа.

Библиотеката ще разполага със зала за докторанти, зала за библиотечни тренинги и обучения, изложбени площи, зони за разговори и релакс.

Стартирането на това строителство е в изпълнение на Мандатната програма на Ректора на Университета проф. д-р Мариана Мурджева, „За управление и развитие на МУ-Пловдив (2019-2023 г.), раздел „Подобряване на инфраструктурата“.

Разгънатата застроена площ на обекта е 6021,41 м2. Строителството трябва да приключи за 730 календарни дни.
Финансирането е изцяло със собствени средства на Университета.

Сградата е проектирана за нуждите на Библиотечно-информационния център, Музея на медицината, Медицинския симулационен тренировъчен център.

Събитието ще се състои на 02.08.2023 г. /сряда/ от 10:00 ч. в двора на Университета, зад сградата на Факултета по обществено здраве на бул. „Васил Априлов“ 15А.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив