Избори 2024

Водещи новини

Манол Пейков: Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Манол Пейков - Мъж на годината

Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет. Това заяви в рубриката на Дарик радио „Ако бях кмет“ общественикът и издател Манол Пейков, настоящ депутат от ПП-ДБ, известен с мащабните си благотворителни акции.

По думите на Пейков, който оглави класацията на Дарик радио – Мъж на годината, Пловдив от древни времена е създаден да е пешеходен град, още повече, че в момента всички големи градове се стремят към това.

„Абсурдно е управниците на Пловдив да превръщат крайбрежните алеи в булеварди за автомобили и да вкарат движението на МПС в сърцето на града“, коментира той.

Манол Пейков разкритикува остро презастрояването в града на тепетата, което по думите му се случва заради липса на визия и неспазване от страна на управляващите Пловдив на правилата и наредбите.

Депутатът от ПП-ДБ даде пример със строителството на нов мол на терена зад Сточна гара, където по думите му е трябвало задължително да се изгради така нужният за града огромен парк.

„Пловдив започва да прилича на пустиня, градът от години не отговаря на европейските критерии за озеленяване – близо 20 кв. м на жител. Транспортът е под всякаква критика, да не говорим за милионите, похарчени за таблата по спирките, които на практика не работят“, каза още в ефира на Дарик Манол Пейков.

Той е привърженик на идеята съседните общини Марица и Родопи да бъдат интегрирани с Пловдив.

Издателят и общественикът коментира и кризата с върховенството на закона, която избухна в публична конфронтация между главния прокурор Иван Гешев и бившия премиер Бойко Борисов.

„Най-важното нещо, за да тръгне България, е ремонт на съдебната система и тя най-накрая да бъде независима – основната теза на ПП-ДБ от много време насам, защото това, което се случва е само върха на айсберга, и всички го знаем. Случилото се дължи именно на превземането на съдебната власт, тези неща са видими за нас от години, а сега,  като излязоха наяве – станаха видими за всички“.

През ноември 2022 г. Манол Пейков призовава обществото, чрез социалните мрежи, за събиране на средства за закупуване на бензинови генератори за бомбардираните градове в Украйна. Веднага откликват множество дарители и само за 5 дни бе събрана сумата от 250 000 лв. До днес кампанията е все още активна със събрани над 1 100 000 лв. и осигурени (купени или дарени) близо 450 генератора.

След разрушенията от безпощадното земетресение в Турция и Сирия, за по-малко от 24 часа, отново с акция на Манол Пейков, в помощ на пострадалите бяха събрани от дарители 220 000 лв. В близките дни сумата достига до 1 300 000 лв., а допълнително конвои от тирове с дарения от първа необходимост тръгват всеки ден от Пловдив и Стара Загора към хората отвъд границата.

Последната му благотворителна акция, която също беше „прегърната“ веднага от българите, бе за закупуване на микробус за четириногите спасители, а необходимата сума бе събрана само за пет дни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив