Избори 2024

Водещи новини

„Любов и вино в театъра“ в Дома на културата „Борис Христов“ на 14 февруари

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Любов и вино в театъра

След двегодишна пауза заради ковид пандемията, една традиция се завръща отново! Община Пловдив, Продуцентска къща „Ажур-Пико“, „МаскАрт“ и Областен информационен център – Пловдив ви канят да отпразнувате 14 февруари с много блясък, усмивки и добро настроение!

Празничната вечер на 14 февруари 2023 г.,  по стар стил на Свети Трифон Зарезан и Ден на лозаря, и на Свети Валентин и Ден на влюбените,  ще започне от 19:00 ч. и ще продължи до 22:30 ч., а мястото е Дом на културата „Борис Христов“ . Събитието носи заглавие  „Любов и вино в театъра“. Програмата е разделена в две части. От 19 часа започва театрално представление – премиера за Пловдив „С гръб към залеза“ с участието на Юлиян Вергов, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова и Петър Антонов. От 21 часа във фоайето на дома започва музикална програма с участието на Калоян Николов –  финалист в последното издание на „Гласът на България“.

Билетите са вече в продажба на билетна каса „МаскАрт“ в Дома на културата, телефон за резервация 0894611188. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Областен информационен център – Пловдив.

Ето детайли за събитието:

19 часа – Зрителна зала, Театрално представление „С гръб към залеза“ – премиера с участието на Юлиян Вергов, Александра Сърчаджиева, Ива Доро и Петър Антонов.

Това е спектакъл, който разказва две различни любовни истории, през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои – професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу, неговата асистентка, по която той е силно увлечен, световно известен пианист и писателка, която издава книга-бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста). Благодарение на новата книга, съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, за които настоява и горещо брани. Именно това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна.

Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.

Текстът е на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, музиката е дело на Милен Кукошаров, а сценографията на Елис Вели. Продуцент е Арт Театър.

21 часа – Фоайе, ет.1 , Музикална програма с Калоян Николов, който ще изпълни най-любовните рок балади. Разбира се като на празник ще има и чаша вино на празничен коктейл за всички, които ще изберат да отпразнуват вечерта си с „Любов и вино в театъра“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив