Кметът на район „Централен“ откри обновеното междублоково пространство и паркинг на ул. „Капитан Райчо“

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откри благоустроеното междублоково пространство на ул. „Капитан Райчо“ №67-77. „Това е първият етап от проекта за цялостно реновиране на зоната, при който e изграден паркинг с над 70 места. В следващата фаза, която ще се случи през 2023 г., броят на паркоместата ще бъде увеличен до над 90“, посочи Стаменов. Той подчерта, че изцяло е променен облика на предишното занемарено пространство, което е превърнато в модерен микрорайон с паркинг, нови тротоари, осветление, градинки и зелени площи. Проектът се осъществява по изричното желание на жителите на квартала. Предвижда се в късна есен озеленяването да бъде допълнено с нови дървесни видове. Още един нов паркинг се появи в район „Северен“ Кметът на район „Централен“ допълни, че през следващата година паркът до кръстовището на улиците „Капитан Райчо“ и „Хан Аспарух“ ще бъде реновиран, което ще допринесе за ясното разграничаване на зоната за паркиране от тази за отдих и почивка. Георги Стаменов благодари на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ за съдействието при реализацията на обекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ремонт на междублоково пространство на ул. Капитан Райчо - район Централен - паркинг
Снимка: район Централен

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откри благоустроеното междублоково пространство на ул. „Капитан Райчо“ №67-77.

„Това е първият етап от проекта за цялостно реновиране на зоната, при който e изграден паркинг с над 70 места. В следващата фаза, която ще се случи през 2023 г., броят на паркоместата ще бъде увеличен до над 90“, посочи Стаменов.

Той подчерта, че изцяло е променен облика на предишното занемарено пространство, което е превърнато в модерен микрорайон с паркинг, нови тротоари, осветление, градинки и зелени площи. Проектът се осъществява по изричното желание на жителите на квартала. Предвижда се в късна есен озеленяването да бъде допълнено с нови дървесни видове.

Още един нов паркинг се появи в район „Северен“

Кметът на район „Централен“ допълни, че през следващата година паркът до кръстовището на улиците „Капитан Райчо“ и „Хан Аспарух“ ще бъде реновиран, което ще допринесе за ясното разграничаване на зоната за паркиране от тази за отдих и почивка.

Георги Стаменов благодари на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ за съдействието при реализацията на обекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив