Избори 2024

Водещи новини

Кметът на община „Марица“ награди седмината доброволци от Трилистник

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Доброволци помагали в село Трилистник
Снимка: община Марица

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов награди седмината доброволци от с. Трилистник, благодарение на които всички жители бяха евакуирани и спасени при апокалиптичното наводнение в селото на 3-ти септември. Решението за награждаването им с по 1000 лева бе гласувано с пълно единодушие на общинска сесия. На събитието присъстваха директорът на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/- Пловдив комисар Георги Мангараков и кметът на с. Трилистник Мирчо Петров, които също бяха отличени за съдействието им по време на бедствието.

„Искам да кажа едно огромно благодаря на всеки един от Вас! Съзнавам, че наградата е нищо в сравнение с героизма ви, с това, че рискувахте живота си и загърбихте ангажиментите си към Вашите близки и семейства, за да ни подкрепите в момент, когато аз и кметът на с. Трилистник Мирчо Петров бяхме загубили надежда, че ще успеем да евакуираме всички.

С Вашата смелост и самоотверженост Вие ни дадохте кураж и сила да продължим да се борим със стихията и с последствията от нея. Благодаря на Господ, че селата ни са живи и има такива млади и храбри момчета, които да помагат в подобни ситуации. Благодаря Ви много. Вие сте героите на Трилистник“, обърна се към доброволците Димитър Иванов.

Той връчи поздравителен адрес и плакет на община „Марица“ на комисар Георги Мангараков, в знак на признателност за усилията и труда, които служителите на РДПБЗН-Пловдив положиха, за да се справят с щетите от наводнението.

„Благодаря на комисар Мангараков и неговите момчета, които не пожалиха сили и бяха неотлъчно до нас, докато изчистим и отводним селото. Те също рискуваха живота си и помогнаха на много хора в неравностойно положение. Те изпълниха всяко наше искане по време на спасителните дейности и си свършиха работата с чест и достойнство“. С тези думи кметът на община „Марица“ поднесе плакета и поздравителния адрес на комисар Георги Мангараков.

Той благодари за признанието и добави, че се гордее със служителите си.

„Аз съм горд с моите момчета, издал съм заповед те да бъдат наградени с писмена похвала. По време на това бедствие и тази тежка ситуация се доказа, че държавата, добротата и човещината ги има. Благодаря на доброволците, радвам се, че има хора като тях“, посочи директорът на РДПБЗН-Пловдив.

Той допълни, че досега не е имало такава област, в която 4 населени места едновременно да изпаднат в бедствено положение, както това се случи на 2-ри и 3-ти септември в селата Слатина, Богдан, Каравелово и Трилистник.

Една брутна работна заплата пък получи кметът на с. Трилистник Мирчо Петров за денонощните грижи, които е положил за опазване на живота на хората и имуществото им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив