Камион за събиране на отпадъци пропадна в наводнена от спукан водопровод улица в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / info@vplovdiv.com
Камион за събиране на отпадъци пропадна в наводнена от спукан водопровод улица в Пловдив

В Пловдив, камион на общинската фирма „Чистота“ пропадна в наводнена улица, след като се спука водопровод. Камионът остана заклещен с часове, а жителите от околните къщи бяха принудени да направят импровизирани бариери, за да отклонят водата и предотвратят наводняване на гаражи и приземни помещения.

Обикновено всяка сутрин сметовоз преминава по улица „Иларион Макариополски“, но днес работата му беше неочаквано прекъсната. Заради пълната с вода улица, камионът пропаднал, когато задната му дясна гума потънала в настилката.

Валентин Илиев, първи свидетел на случилото се, разказва:

„Взехме казаните, вече тръгваме и изведнъж буум – задницата потъна вътре. И ние се чудим какво става. И като се обърнахме, таман вече се качваме и буум – пак потъна, втори път, да.“

Дупката, в която пропаднал камионът, не била обозначена.

Шофьорът на сметовоза, Тихомир Кючюков, коментира:

„То е нещо отдолу, което не се вижда във водата. То и няма обезопасено, поне знак. Всеки ден от тук минават коли, за училище ходят деца. От тука прескачаха възрастни хора.“

Докато авариен екип с техника обмислял как безопасно да извади заклещения камион, водата започнала да прониква в околните къщи.

Дора Станева, една от засегнатите жителки, споделя:

„Как да я спрем – ето слагаме разни работи да я спрем да не влиза вътре, ама ето погледнете то се вижда. Аз съм на 74 г., той е на 83 г. и правим тука прегради, защото ВиК-то не си гледа работата.“

От ВиК – Пловдив обясниха, че на същото място преди седмица е бил извършен ремонт, който вече е приключил, затова и отсечката не била сигнализирана. Новата авария обаче е причинена от протекла връзка в остарялата водопреносна мрежа, а ремонтът е планиран за утре.

Дора Станева добавя:

„Непрекъснато стават такива аварии и няма кой да обърне внимание. Това е истината – ние плащаме, те си гледат сеира.“

Последният подобен инцидент с пропадане във ВиК съоръжение в Пловдив завърши трагично за 63-годишен колоездач. След този случай шахтата на булевард „Александър Стамболийски“ е затворена с капак, но ремонтът на пътното трасе продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив