Издирват 30-годишен мъж за жестокото убийство на Димитър от Цалапица

В хода на разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица е стигнато до извършител на действието. Той е привлечен задочно от Окръжната прокуратура в Пловдив като обвиняем. Това е 30-годишен мъж с инициали Р.И.Б. За задържането му е изготвена европейска заповед за арест. Става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост. Димитър е починал след тежък побой на 20 юли вечерта. За престъплението е предвидено наказание – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това стана ясно на брифинг за убийството на младия мъж. В хода на разследването са разпитани 13 лица. Извършени са няколко огледа, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Направени са претърсвания и изземвания на няколко адреса, при които са събрани веществени доказателства към случая. Доказателствата сочат, че извършителят на престъплението и жертвата са се познавали от няколко години. Във времето между тях е възникнал финансов проблем. Не ставало обаче въпрос за 100 лева – каквото информация излезе в медиите и не е имало задлъжнялост. Мотивите за престъплението все още се изясняват, уточниха на брифинга. На 22 юли е подадено заявление от бащата на убитото момче в полицията в Стамболийски за това, че малко след 23:00 часа […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, марихуана, кокаин

В хода на разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица е стигнато до извършител на действието. Той е привлечен задочно от Окръжната прокуратура в Пловдив като обвиняем. Това е 30-годишен мъж с инициали Р.И.Б. За задържането му е изготвена европейска заповед за арест.

Става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост. Димитър е починал след тежък побой на 20 юли вечерта. За престъплението е предвидено наказание – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това стана ясно на брифинг за убийството на младия мъж.

В хода на разследването са разпитани 13 лица. Извършени са няколко огледа, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Направени са претърсвания и изземвания на няколко адреса, при които са събрани веществени доказателства към случая.

Доказателствата сочат, че извършителят на престъплението и жертвата са се познавали от няколко години. Във времето между тях е възникнал финансов проблем. Не ставало обаче въпрос за 100 лева – каквото информация излезе в медиите и не е имало задлъжнялост. Мотивите за престъплението все още се изясняват, уточниха на брифинга.

На 22 юли е подадено заявление от бащата на убитото момче в полицията в Стамболийски за това, че малко след 23:00 часа на 20 юли е загубена връзка с него. Димитър бил в неизвестност и не отговарял на мобилния си телефон.

На 23 юли, след като местното издирване не е дало резултат, Димитър е обявен за общодържавно издирване.

„Имало е конкретен човек, който е твърдял, че е видял издирваното момче на 21 юли около 10:20 часа през деня в Стамболийски, дори се били поздравили в движение. Тази информация е проверена, но по-късно са проведени повторни разговори с въпросния човек и се е изяснило, че описваният контакт е от 19 юли, а не от 21 юли“, обясни Васил Костадинов, директор на Областната дирекция на МВР – Пловдив, цитиран от bTV.

В издирването са участвали и следови кучета. Вчера е открит трупът на жертвата на около километър от последните постройки на село Цалапица.

Издирваният мъж има регистрирани криминални прояви, но те са доста назад във времето. Той е напуснал България на 24 юли рано сутринта от летището в София, билетът му е бил предварително заплатен. Не може да се каже обаче дали убийството е било предварително планирано.

Тялото на Димитър е било заровено на около километър до с. Цалапица – направен е опит престъплението да бъде прикрито.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини