И от НОИ излизат на протест за увеличение на заплатите с 30%

За увеличение на възнагражденията с 30% за всички служители на Националния осигурителен институт (НОИ), и то от началото на 2023 година, настояват работещите в институцията. Очаква се хиляди от тях в цялата страна да излязат на предупредителен протест днес от 10 ч. до 11 ч. От синдикалните организации КНСБ и „Подкрепа“ в Пловдив заявиха, че в стачката днес ще се включат работници и от двете териториални структури на Института – тази на ул. „Любен Каравелов“ № 7 и отдел „Обединен осигурителен архив“ на ул. „Скайлер“ № 5. Служителите предлагат да се въведе механизъм, който ще следи разходването на средствата, определени за актуализиране на заплатите им. Според предварителни изчисления са необходими около 30 милиона лева, за да се увеличат месечните възнаграждения на работещите в НОИ. Протестиращите припомнят, че доходите им не са променяни и ще отстояват исканията си докрай. Предупреждават, че имат готовност да преустановят работа и да обявят безсрочни стачни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Национален осигурителен институт (НОИ) - Пловдив

За увеличение на възнагражденията с 30% за всички служители на Националния осигурителен институт (НОИ), и то от началото на 2023 година, настояват работещите в институцията. Очаква се хиляди от тях в цялата страна да излязат на предупредителен протест днес от 10 ч. до 11 ч. От синдикалните организации КНСБ и „Подкрепа“ в Пловдив заявиха, че в стачката днес ще се включат работници и от двете териториални структури на Института – тази на ул. „Любен Каравелов“ № 7 и отдел „Обединен осигурителен архив“ на ул. „Скайлер“ № 5.

Служителите предлагат да се въведе механизъм, който ще следи разходването на средствата, определени за актуализиране на заплатите им.

Според предварителни изчисления са необходими около 30 милиона лева, за да се увеличат месечните възнаграждения на работещите в НОИ.

Протестиращите припомнят, че доходите им не са променяни и ще отстояват исканията си докрай. Предупреждават, че имат готовност да преустановят работа и да обявят безсрочни стачни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини