Хванаха непълнолетен откраднах мобилни телефони за над 18 000 лв.

Непълнолетен столичанин е установен като автор на серия кражби на мобилни телефони от търговски обекти в Пловдив. До разплитане на случая се стигнало в хода на работата по започнато в сряда досъдебно производство в РУ-Труд. Около 21.20 ч., на път от общинската мрежа, униформени забелязали аварирал лек автомобил, с който се придвижвали три момчета от София –  18 годишен и двама на 17 години. При проверката станало ясно, че всички те са неправоспособни, а колата е с регистрационни табели за друго МПС. Тримата са задържани за срок до 24 часа. При документиране на случая допълнително са събрани доказателства, че в продължителен период от време единият от непълнолетните е задигнал 7 мобилни телефонни апарати, изложени за продажба в магазини в областния град. По предварителни данни стойността на посегателствата възлиза над 18000 лева. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив 17-годишният е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - полиция

Непълнолетен столичанин е установен като автор на серия кражби на мобилни телефони от търговски обекти в Пловдив.

До разплитане на случая се стигнало в хода на работата по започнато в сряда досъдебно производство в РУ-Труд. Около 21.20 ч., на път от общинската мрежа, униформени забелязали аварирал лек автомобил, с който се придвижвали три момчета от София –  18 годишен и двама на 17 години. При проверката станало ясно, че всички те са неправоспособни, а колата е с регистрационни табели за друго МПС. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

При документиране на случая допълнително са събрани доказателства, че в продължителен период от време единият от непълнолетните е задигнал 7 мобилни телефонни апарати, изложени за продажба в магазини в областния град. По предварителни данни стойността на посегателствата възлиза над 18000 лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив 17-годишният е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни