Избори 2024

Водещи новини

Глобиха с 600 лв. и свалиха номерата на колата на баща, дал на малката си дъщеря да шофира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дете кара кола

След незабавна реакция служители от сектор „Пътна полиция” установиха самоличността на мъжа, предоставил управлението на колата си на малолетно дете.

Повод за бързите действия на униформените стана разпространен клип в социалните мрежи, от който се вижда как малко момиченце шофира лека кола.

В хода на проверката е изяснено, че мъжът е 25-годишен жител на Шекер махала, който около 15 ч. в четвъртък дал на дъщеричката си да управлява лек автомобил „Мерцедес” на ул. „Напредък” в Пловдив. Той е призован в сградата на сектора, където му е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

За извършените нарушения в конкретния случай ще му бъде издадено наказателно постановление и наложена административна санкция – глоба, в размер на  общо 600 лева. Също така му е връчена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка – прекратяване регистрацията на колата. Предвид високата степен на обществена опасност е определен максималният срок от 12 месеца, в които въпросният „Мерцедес” ще остане без регистрационни табели.

От сектор „Пътна полиция” използват повода, за да апелират родителите да проявяват необходимата отговорност и да не допускат деца да управляват моторни превозни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последици при евентуални пътни инциденти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив