Избори 2024

Водещи новини

Фестивалът за Лего роботика FIRST LEGO League пристига в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фестивалът за Лего роботика FIRST LEGO League пристига в Пловдив

На 12 май от 11:00 часа в галерия „Капана“ ще се проведе пресконференция и демонстрация по повод предстоящото пилотно издание на Световния фестивал FIRST LEGO League. Събитието е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници. За първи път той ще има свое издание и в България – на 8 юли 2023 година в зала „Колодрум“ и в него ще вземат участие 24-те най-добри отбора от ученици от цялата страна.

На представянето за медии ще има демонстрация на модел на робот, който изпълнява мисии, показан от ученици от пловдивския отбор към клуб „Kinder coder“ (читалище “Захари Стоянов“). Ще научите повече за регламента, както и темата за световния формат – „Суперсили“ – с акцент върху възобновяемите и традиционните източници на енергия, като мисиите на състезанието са свързани с нея.

На пресконференцията ще присъстват заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, Виктор Янков от фондация „Пловдив 2019“, представители на партньорските организации на събитието.

Организатори са: Фондация „Пловдив 2019“, в партньорство с Център за творческо обучение, Развойният център на SAP в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Професионална асоциация за роботика и автоматизация (PARA) и образователен портал „Уча в Пловдив“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив