Избори 2024

Водещи новини

Фестивалът на пеперудите в Природонаучния музей предлага 5-дневна интересна програма

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фестивал на пеперудите в Регионален природонаучен музей Пловдив

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и директорът на Регионалния природонаучен музей гл. ас. д-р Огнян Тодоров дадоха вчера началото на четвъртото издание на любимия на пловдивските деца „Фестивал на пеперудите“, който тази година продължава цели пет дни от 13 до 17 септември. Фестивалът се реализира по програма “Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив – 2019“. Както всяка година, той включва серия от събития, показващи многообразието на една от най-красивите групи животни в природата- техния полет, пътешествие, трансформация и красота, развивайки нов инструмент и публики.

Единствената в България зала „Тропик“ се радва на огромен интерес от малки и големи през цялата година с колекция от живи пеперуди, в която посетителите на живо могат да видят, да се запознаят и да съпреживеят досега с огромно разнообразие на пеперуди от различни части на света. Проектната идея на „Фестивал на пеперудите“ цели да надгражда образователната, информационната и визуална част чрез множество занимателни творчески ателиета, презентации, викторини и образователни игри, музикални и артистични изпълнения, изложби и други. Специални гости на откриването днес бяха талантливите момичета от танцов състав „Терпсихора“, които зарадваха присъстващите с впечатляваща танцова програма.

„Поздравявам директора и екипа на музея, защото освен че поддържат по прекрасен начин експозициите на музея, радват пловдивските деца с интересна културна програма. Така изпълняват две важни цели – да обживяват това уникално за България пространство, но и да доразвиват с допълнителни дейности и непрекъснато обновяване тази уникалната атракция – зала Тропик. Щастлив съм, че фестивалът се радва на голям интерес вече 4 години, а нашето сътрудничество ще продължава и занапред. Пожелавам успех на фестивала“, каза в приветствието си към присъстващите заместник-кметът Пламен Панов.

Директорът на музея гл.ас. д-р Огнян Тодоров отправи думи на благодарност към община Пловдив и екипа на Фондация „Пловдив – 2019“ за ползотворното сътрудничество и подкрепа. През целия период на „Фестивал на пеперудите“ (13-17.09.2023 г) всички деца до 7-годишна възраст ще получат свободен вход за индивидуални посещения на  експозицията на музея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив