Екип на Чистотата заличи драсканиците върху Братската могила

Екип на „Чистота“ заличи драсканиците върху Братската могила, съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев. Работата е свършена за една седмица, като за това са помогнали и от „Градини и паркове“, осигурявайки една от новите си автовишки. Дейностите са съгласувани с ръководството на Историческия музей, което има амбицията да възстанови и вдъхне нов смисъл на мемориалния комплекс. Георгиев призовава гражданите да пазят, тъй като почистването на Братската могила е трудоемко.  Той напомни, че няколко пъти досега бетонната конструкция, изобразяваща тракийска могила, е била чистена от графити, но с твърде краткотраен ефект. Очаква се новоизграденото видеонаблюдение да възпре авторите на драсканици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Екип на Чистота заличи драсканиците върху Братската могила

Екип на „Чистота“ заличи драсканиците върху Братската могила, съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

Работата е свършена за една седмица, като за това са помогнали и от „Градини и паркове“, осигурявайки една от новите си автовишки. Дейностите са съгласувани с ръководството на Историческия музей, което има амбицията да възстанови и вдъхне нов смисъл на мемориалния комплекс.

Георгиев призовава гражданите да пазят, тъй като почистването на Братската могила е трудоемко.  Той напомни, че няколко пъти досега бетонната конструкция, изобразяваща тракийска могила, е била чистена от графити, но с твърде краткотраен ефект.

Очаква се новоизграденото видеонаблюдение да възпре авторите на драсканици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини