Дружеството на пловдивските художници с традиционна пролетна изложба „Цветове“

Тазгодишната обща пролетна изложба на Дружеството на пловдивските художници „Цветове“ ще бъде открита на 4 април, вторник, от 18 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32. В нея по традиция се включват десетки утвърдени артисти и млади автори с произведения на живописта, скулптурата, графиката, N формите. „Отново сме пред чудото на Христовото възкресение, пред саможертвата на сина Божи за нашето спасение. Не ни отмина и тази година без напрежение и страдание от войната в близост, от трудностите за оцеляване – финансови и психологически. И сякаш навреме идва като спасение този величав и радостен миг за християните в синхрон със събуждащата се пролет, надежда и вяра, че животът ни ще се върне към доброто. Мир, хармония и благоденствие са посланията на художниците от Дружество на пловдивските художници, чиито творби обгръщат с любов и  пролетна радост от предстоящото Божествено чудо, публиката и почитателите н изкуството“, сподели по повод изложбата председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева. Показват обзорна изложба на Римския стадион, посветена на Христо Пеев Експозицията може да се разгледа до 7 май. Входът е свободен. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Дружеството на пловдивските художници с традиционна пролетна изложба Цветове

Тазгодишната обща пролетна изложба на Дружеството на пловдивските художници „Цветове“ ще бъде открита на 4 април, вторник, от 18 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32. В нея по традиция се включват десетки утвърдени артисти и млади автори с произведения на живописта, скулптурата, графиката, N формите.

„Отново сме пред чудото на Христовото възкресение, пред саможертвата на сина Божи за нашето спасение. Не ни отмина и тази година без напрежение и страдание от войната в близост, от трудностите за оцеляване – финансови и психологически. И сякаш навреме идва като спасение този величав и радостен миг за християните в синхрон със събуждащата се пролет, надежда и вяра, че животът ни ще се върне към доброто. Мир, хармония и благоденствие са посланията на художниците от Дружество на пловдивските художници, чиито творби обгръщат с любов и  пролетна радост от предстоящото Божествено чудо, публиката и почитателите н изкуството“, сподели по повод изложбата председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева.

Показват обзорна изложба на Римския стадион, посветена на Христо Пеев

Експозицията може да се разгледа до 7 май. Входът е свободен.

Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни