ДКЦ II с кампания за безплатно измерване на очното налягане

Във връзка с ранна диагностика на глаукомата, „Диагностично-консултативен център II Пловдив“ (ДКЦ) ЕООД организира кампания за безплатно измерване на очно налягане. Прегледите ще се проведат на 12 и 13 март 2024 год. от 08:00 до 10:00 ч., в кабинет № 56 – II-ри етаж, след предварително записване на тел. 032/605-816. Световната седмица за борба с глаукомата се отбелязва от 11-ти до 16-ти март 2024 год. Глаукомата е група от дегенеративни заболявания, обединени от един общ признак – прогресивно  и типично увреждане на зрителния нерв и зрителното поле. Тя е втората причина за слепота в световен мащаб след катарактата и първа сред по-възрастните хора. Един от основните „виновници“ за възникването й е повишеното вътреочно налягане, което, когато е много високо, уврежда необратимо очния нерв и човек губи зрението си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Диагностично-консултативен център II (ДКЦ) Пловдив

Във връзка с ранна диагностика на глаукомата, „Диагностично-консултативен център II Пловдив“ (ДКЦ) ЕООД организира кампания за безплатно измерване на очно налягане. Прегледите ще се проведат на 12 и 13 март 2024 год. от 08:00 до 10:00 ч., в кабинет № 56 – II-ри етаж, след предварително записване на тел. 032/605-816.

Световната седмица за борба с глаукомата се отбелязва от 11-ти до 16-ти март 2024 год. Глаукомата е група от дегенеративни заболявания, обединени от един общ признак – прогресивно  и типично увреждане на зрителния нерв и зрителното поле. Тя е втората причина за слепота в световен мащаб след катарактата и първа сред по-възрастните хора. Един от основните „виновници“ за възникването й е повишеното вътреочно налягане, което, когато е много високо, уврежда необратимо очния нерв и човек губи зрението си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини