Избори 2024

Водещи новини

Девическа хорова формация „Евмолпея“ изнесе самостоятелен концерт за Великден

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Девическа хорова формация Евмолпея изнесе самостоятелен концерт за Великден

Девическа хорова формация „Евмолпея“ при ЦПЛР-ОДК – Пловдив, почете Светлостта на най-големия християнски празник със самостоятелен концерт – предпоследно събитие в рамките на официалната Великденска програма на Община Пловдив. Концертът бе организиран от Дирекция „Социална политика“ – Община Пловдив и Съвет по туризъм – Пловдив. Той се състоя на 18.04.2023 г. (вторник) от 19.00 часа в униатския храм „Св. Възнесение Господне“.

В празничните дни певиците от хор „Евмолпея“ отново внесоха с изпълненията си пролет, надежда, радост и хармония. Великолепните интерпретации и професионализма на младата диригентка на хора д-р Алия Хансе зарадва многобройните любители на хоровото пеене.

Публиката в препълнения Божи храм чу избрани обичани песни и знакови изпълнения, интерпретирани от младите таланти, както и посланията на талантливите деца за обич, вяра, мир и светлина.

Със съдействието на Службата за транспорт на трудноподвижни лица към Община Пловдив сред многобройната публика бяха и потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания към Комплекс за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена“.

Заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков приветства от името на Кмета на Община Пловдив хористките, публиката и творческото ръководство в лицето на диригента д-р Алия Хансе, пианиста Йорданка Иванова и артмениджъра Ганка Янкова, и им пожела здраве, светлина и благоденствие занапред. Своите благопожелания за духовна красота и сила изказа и Веселина Ботева, директор на дирекция „Социална политика“.

Христос воскресе, пловдивчани!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив