Децата от Общински детски комплекс завладяха сцената на Античен театър

Празничният концерт на Общински детски комплекс (ОДК) „Децата на Пловдив“ препълни Античен театър. Това е първият по рода си концерт на ОДК, в който всички деца от школите, чиито изяви са на сцена, се обединиха и представиха творческите си изпълнения пред пловдивската общественост. Вълнуващият спектакъл е първият за града по своята мащабност и брой на участниците от една единствена образователна институция – Общински детски комплекс – Пловдив. 580 млади музиканти, танцьори, актьори и спортисти се събраха на една, за да представят пътя, който са изминали в търсене на своята мечта, своя добър учител, който да ги поведе и хората, с които да споделят. И съществува такова място, тук под тепетата, в което мечтите стават видими – ОДК – училището за таланти. По интересен начин с видеа и мултимедийни презентации бяха представени и школите от областите “Науки и технологии” и “Спорт”. В празничната феерия участваха емблематичните за града ни хорови състави „Детска китка“, ХПММ „Стефка Благоева“, и “Евмолпея”, най – голямата в страната вокална група “Бамбини”, създаденото преди две години вокално студио “Синтез“, което набира изключителна популярност и покорява сцени на различни нива, фолклорен танцов състав „Иглика“, който тази година празнува своите 74 години,  формация за автентичен фолклор “Куклици”, школите по […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Децата от Общински детски комплекс завладяха сцената на Античен театър

Празничният концерт на Общински детски комплекс (ОДК) „Децата на Пловдив“ препълни Античен театър. Това е първият по рода си концерт на ОДК, в който всички деца от школите, чиито изяви са на сцена, се обединиха и представиха творческите си изпълнения пред пловдивската общественост.

Вълнуващият спектакъл е първият за града по своята мащабност и брой на участниците от една единствена образователна институция – Общински детски комплекс – Пловдив.

580 млади музиканти, танцьори, актьори и спортисти се събраха на една, за да представят пътя, който са изминали в търсене на своята мечта, своя добър учител, който да ги поведе и хората, с които да споделят. И съществува такова място, тук под тепетата, в което мечтите стават видими – ОДК – училището за таланти.

По интересен начин с видеа и мултимедийни презентации бяха представени и школите от областите “Науки и технологии” и “Спорт”.

В празничната феерия участваха емблематичните за града ни хорови състави „Детска китка“, ХПММ „Стефка Благоева“, и “Евмолпея”, най – голямата в страната вокална група “Бамбини”, създаденото преди две години вокално студио “Синтез“, което набира изключителна популярност и покорява сцени на различни нива, фолклорен танцов състав „Иглика“, който тази година празнува своите 74 години,  формация за автентичен фолклор “Куклици”, школите по джаз балет и художествена гимнастика, Духова формация, Детски театър, школата по съвременен танц – „Либертанго“, Мажоретен състав “Олимпия”.

На финала на концерта на сцената се качиха всички 580 участници, за да изпеят със своите учители химна  на ОДК, специално създаден за празничния концерт. Текстът и музиката са на Желязка Белчилова, ръководител на вокално студио “Синтез”, аранжимент – Александър Леков. Стотици балони украсиха небето над Античния театър.

Концертът на ОДК по категоричен начин доказва връзката между образованието и културата и необходимостта от привличането на децата към изкуството, разкриването на творческия им потенциал, който носи всеки човек. Безспорен факт е значимият принос на концерт „Децата на Пловдив“ за развитието на културния живот на Пловдив.

На концерта бяха поканени и присъстваха бивши директори и учители на ОДК, представители на община Пловдив, район „Централен“, РУО – Пловдив, директори на училища и детски градини, партньори на ОДК.

Празничният концерт „Децата на Пловдив“ се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини