Избори 2024

Водещи новини

Десетото издание на Международен фото салон Пловдив 2023 е отворено за участие

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен фото салон Пловдив 2023

Заедно с всички многобройни културни събития, които се случват в древния град под тепетата през годините, своето заслужено място сред фотографската общност и приятелите на това великолепно изкуство завоюва Международния Фото Салон Пловдив. През 2023-та, той ще празнува 10-годишен юбилей.

„Ние сме са горди и признателни за подкрепата на Община Пловдив и на всички “виновни” и замесени през тези 10 години – на международната и национална фото федерации (FIAP и НСФА), приятелите на фото салона от братска Гърция (HPS), многобройните ни партньори от страната и чужбина, и най-важните – всички участници, показали творчеството си в нашия град  до момента. Без тях творците и тяхното вдъхновение, както и желанието им да споделят кадрите си и да се съревновават в името на светлината, няма как МФС Пловдив да е това, което е! Един все по-богат на образи трезор на красиви фотографии от цял свят. И нека да празнуваме #заедно!“, споделят организаторите от „Рефлекси“ ООД.

Десети Международен фото салон Пловдив 2023 е отворен за участие!

Фото салон Пловдив 2023 отново е под патронажите на FIAP, HPS и НСФА „Янка Кюркчиева“ и с подкрепата на община Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града за 2023 г.

„Каним всички професионалисти и любители на фотографията, да споделят най-въздействащите си кадри в юбилейното ни издание. И понеже сме едно от харесваните международни фотографски събития провеждани в България, нас продължава да ни радва, че виждаме все повече и по-добри родни автори сред многото силни участници от близки и далечни държави и континенти“, допълват още организаторите.

Шест са разделите по традиция:

  1. Отворен, черно-бяла фотография
  2. Отворен, цветна фотография
  3. Природа
  4. Фотожурнализъм (TRAD)
  5. Портрет и тяло
  6. Градски живот

Петчленно жури от 3 различни държави ще избере най-добрите фотографии. Голямата награда, КУПАТА на изданието, почетната диплома на Община Пловдив, както и общо над 150 награди, ще отидат при най-добрите творби и техните автори. Сред тях има и награди, които не са за творби, а за общо представяне – това са плакетите за: Най-добър чуждестранен автор; Български автор; Пловдивски автор и Фото клуб.

Поканата към млади автори за участие е отправена към младежи от 16 до 21 г. Те участват без такса в до 2 раздела по личен избор. След приключване на всички етапи от фото салона традиционно се издава луксозен, печатен А4 албум (оценяван до сега с 5 звезди на FIAP), в който влизат всички наградени, както и висок процент от фотографиите – финалисти.

С подкрепата на община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ ще се проведат няколко изложби на открито и в закрити пространства. Първата изложба и награждаването отново ще е на площад „Римски стадион“ през месец август 2023.

Крайния срок за участие е 15 май 2023

Пълен регламент, календар, такси и промоции, жури, награди и формуляри за онлайн участие ще намерите на: https://www.photosalon-plovdiv.com/

За контакт : Антон Савов, ЕFIAP, ESFIAP, член на УС На НСФА „Янка Кюркчиева“ и секретар за връзка с FIAP за България.

На всички участници – добре дошли и успех!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив