Дариха органите на починалия при тежката катастрофа в Пловдив 18-годишен младеж

Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация, реализирана от екип на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, с координатор д-р Костадин Чифлигаров. Това стана възможно след като на 27 октомври близките на изпадналия в мозъчна смърт 18-годишен младеж, пострадал при зверска катастрофа в града на тепетата, взеха благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора. Сърдечна трансплантация на 43-годишна жена е направена от медицински екип на болница „Проф. д-р Александър Чирков“. Екип на Военномедицинска академия е извършил чернодробна трансплантация на 57-годишна жена, а медицински специалисти в УМБАЛ „Лозенец“ са присадили бъбрек на 41-годишен мъж, съобщиха от здравното министерство. От ведомството и от ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на починалия младеж и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи. Тежката катастрофа стана в сряда в полунощ на кръстовището на бул. „Цар Борис III Обединител“ с ул. „Граф Игнатов“ в Пловдив. Изпадналото в мозъчна смърт момче е пътувало в лекия автомобил, шофиран от друг 18-годишен младеж с двуседмичен стаж зад волана, който не спира на знак стоп и в резултат на това се сблъсква с друга кола. При тежката катастрофа пострада и […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Операция - лекари
Снимка: Pixaby

Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация, реализирана от екип на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, с координатор д-р Костадин Чифлигаров. Това стана възможно след като на 27 октомври близките на изпадналия в мозъчна смърт 18-годишен младеж, пострадал при зверска катастрофа в града на тепетата, взеха благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

Сърдечна трансплантация на 43-годишна жена е направена от медицински екип на болница „Проф. д-р Александър Чирков“. Екип на Военномедицинска академия е извършил чернодробна трансплантация на 57-годишна жена, а медицински специалисти в УМБАЛ „Лозенец“ са присадили бъбрек на 41-годишен мъж, съобщиха от здравното министерство.

От ведомството и от ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на починалия младеж и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи.

Тежката катастрофа стана в сряда в полунощ на кръстовището на бул. „Цар Борис III Обединител“ с ул. „Граф Игнатов“ в Пловдив. Изпадналото в мозъчна смърт момче е пътувало в лекия автомобил, шофиран от друг 18-годишен младеж с двуседмичен стаж зад волана, който не спира на знак стоп и в резултат на това се сблъсква с друга кола.

При тежката катастрофа пострада и 17-годишно момиче, пътуващо във втората кола.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини