Избори 2024

Водещи новини

Дариха хирургични инструменти за деца в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дариха хирургични инструменти за деца в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив получи дарение на специализирани инструменти, необходими за операциите на малките пациенти с лицеви аномалии.

Този благороден жест е иницииран от екипа на Изи Асет Мениджмънт АД, а средствата за дарението са събрани по време на традиционния им благотворителен базар.

Дарителите бяха топло посрещнати от началника на отделението проф. д-р Юрий Анастасов, целия медицински екип, както и зам.-директора по Диагностична и лечебна дейност на университетската болница проф. д-р Иван Дечев. На събитието присъстваха и директорът на “Човешки капитал” на банката Цветелина Джонева, зам.-директорът Надежда Пеянска и експертът Антоанета Тодорова.

„Благодарим на дарителите, че оценяват нашите усилия. Отделението е създадено през 1997 година и днес извършва 97% от операциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите ни не само се нуждаят от хирургична интервенция, но и от дългосрочно проследяване и помощ, в което участват множество специалисти. Спомням си в началото, проф. Карен Джамбазов, вече изпълнителен директор на болницата, работеше рамо до рамо с нас, беше активният ни ушен лекар, който помагаше в операциите за слагане на дренажни тръбички, например. Той добре познава дейността ни и винаги ни е подкрепял. Нашето отделение има и силна социална ангажираност, но преди всичко е оперативната част, затова инструментите, които получаваме днес са от значение за нашето отделение”, каза проф. Анастасов.

Той връчи сертификат за дарение на Надежда Пеянска и представи на дарителите работата на екипа от отделението, като разказа за конкретни случаи и как се е развил животът на порасналите деца.

“За нас е чест и отговорност да помогнем. Днес сме тук малка част от всички наши колеги. Важно е да намалим детското страдание и да увеличим техните усмивки. Всички Ви благодарим, че го правите. Рядко се среща някой да е отдаден толкова на професията си.”, каза Пеянска.

Освен хирургическите инструменти, предоставени от управителя на фирма Софинформпродукт Димитър Грозданов, Цветелина Джонева поднесе и играчки за пациентите на отделението.

“Искам да изразя признателност и най-искрена благодарност за дарението. Вашата подкрепа е доказателство, че в днешните трудни времена можем успешно да се справяме с предизвикателствата на времето и да реализираме благородни каузи. Дарените хирургични инструменти несъмнено ще спомогнат за ефикасното лечение на малките пациенти с лицеви малформации. Често това са тежки, многоетапни операции, които изискват във висока степен хирургично майсторство”, каза проф. Дечев.

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е водещо в страната по лечение на лицеви аномалии при деца. Със своята дългогодишна история и екип от опитни специалисти, отделението предоставя висококачествена медицинска грижа, която да подобри живота на своите малки пациенти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив