Избори 2024

Водещи новини

Благотворителната кауза Дари времето си на 5kmrun набира средства за МБАЛ Света Мина

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Благотворителната кауза Дари времето си на 5kmrun набира средства за МБАЛ Света Мина

На 3 юни от 9:00 часа на Гребната база в Пловдив ще се проведе благотворително бягане, чиято цел е да се наберат средства за закупуването на специализирана медицинска апаратура за акушеро-гинекологично отделение на „МБАЛ „Свети Мина-Пловдив“ ЕООД.

Благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“ и се организира от лечебното заведение и сдружението с нестопанска цел „5kmrun“. Тя ще се състои едновременно в Пловдив – Гребна база, София (Южен и Западен парк), в Морските градини на Варна и Бургас.

Идеята на организаторите е всеки участник в бягането да дари толкова средства, колкото е времето за което е финиширал 5 км в този ден. Например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и т.н. За целта ще бъдат предвидени съответните урни по места ,а също така и ще бъде открита специална банкова сметка от организация „5kmrun”, за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят.

Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ „Свети Мина-Пловдив“ ЕООД ситуирано на ул. „Весела“ №3 е единственият голям общински родилен дом в Пловдив. Всяка година в него се раждат между 300-350 деца, а над 900 пациенти ежегодно посещават лечебното заведение за извършване на специализирани прегледи.

Целта на кампанията е да подпомогне  усилията на лечебното заведение в осигуряването на модерна апаратура, за което е необходимо да бъдат събрани 21 724 лв., с които да се закупят операционна маса, операционна лампа, перфузор и пациентен монитор.

За изминалите години от благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, са дарени суми над 100,000 лв., с които е закупена животоспасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив