Избори 2024

Водещи новини

БГ РАДИО представя: Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
БГ РАДИО представя: Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика.

Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“,  по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров.  Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини“. Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди, обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител на всички времена“.

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време“ донесе на групата награда в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев.

Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум“.

Robi взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – „БГ Дебют“.

Dara Ekimova спечели две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията „БГ Песен“. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за „БГ Изпълнителка“.

Признанието на слушателите в категорията „БГ изпълнител“ е за Миро, а в категорията „БГ Комбинация“ сподели наградата с Мария Илиева за песента им  „Ако утре няма днес“, специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията „БГ Група“. Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова.

Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Ето и победителите:

 • БГ Песен – „Дишам“ – Dara Ekimova
 • БГ Текст – „Цялото време“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
 • БГ Албум „Албум“– Молец
 • БГ Изпълнител – Миро
 • БГ Изпълнителка – Dara Ekimova
 • БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец
 • БГ Комбинация – Миро и Мария Илиева
 • БГ Група  – Б.Т.Р.
 • БГ Дебют – Robi
 • БГ Видеоклип – „Цялото време“ – Молец, реж. Крис Захариев
 • БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Кирил Маричков

По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 –„Любов като небе“ на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с „La música“.

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „Змия“. Първо представяне на сцена получи и „Burn out“ – новият звук от Графа. Песента „Вселена“ на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот“.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на световно ниво с представянето на уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева – “100 причини”,  Руши – “Без багаж” и Dara Ekimova – “Дишам”.

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата „любов“ с изпълнението им на “Заедно Сами”. Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на „Бял лист“.

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните “Две следи”, ”Вълшебен  цвят”, ”Вкусът на времето” и ”Клетва”. Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

Повече подробности за интересните моменти от церемонията на Годишни Музикални Награди 2024 слушайте по БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се реализират с подкрепата на Община Пловдив, Vivacom, Easy Credit и Nescafe Dolce Gusto. Медийни партньори са CITY Radio&TV и NOVA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив