Избори 2024

Водещи новини

Б.Т.Р. представят Мюзикъл и рок на сцената на Лятно кино Орфей

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Б.Т.Р. представят Мюзикъл и рок на сцената на Лятно кино Орфей

Стартира лятното турне „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. , с участието на оркестъра на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ Велико Търново с диригент Георги Патриков. В програмата като солисти участват фронтменът на Б.Т.Р. Атанас Пенев, Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, а водещ на музикалния спектакъл е актьорът Цветелин Илчев.

„Мюзикъл и рок“ ще чуем в Пловдив на 7 август от 20:30 часа на сцената на Лятно кино „Орфей“. Билетите са вече в продажба на каса МаскАрт в Дома на културата „Борис Христов“ и на място преди концерта.

Съвместният музикален проект „Мюзикъл и рок“ на Б.Т.Р. и Великотърновския театър стартира преди година. Досега той е представен с голям успех в 20 български града, а концертите са аплодирали над 8000 души. Програмата включва фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра, както и вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.

През октомври тази година музикантите от Б.Т.Р. ще отпразнуват 30-ата годишнина на групата с мащабен концерт в София. За тези три десетилетия те ни подариха 13 албума, десетки хитове и стотици концерти. В настоящ състав Атанас Пенев – вокали, Славчо Николов – китари и вокали, Иван Калфов – бас китара и вокали и Илиян Диков – барабани, Б.Т.Р. се утвърди като една от най-значимите рок групи на България и спечели уважението на колегите и любовта на верните почитатели, които продължават да се увеличават. Последното eвропейско турне на групата беше през 2019 г., когато реализираха и серия концерти в САЩ и Канада. Освен в цяла Европа и зад Океана, българските рок музиканти са концертирали в Китай и Виетнам.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив