Избори 2024

Водещи новини

Акция по репатриране на стари коли бе проведена в район „Северен“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Репатриране на автомобил

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: бул. „България“ 20, 44, 68, 74, 78, бул. „Дунав“ 89 и ул. „Гонда вода“ 24.

„С поредната акция по репатриране освободихме още 8 места. По този начин постепенно решаваме важния въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Повечето собственици доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което ни съдействаха“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199. Провеждането на акциите по репатриране на стари коли от районната администрация продължава и занапред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив