Община Пловдив ще тегли 24 млн. лв. за стадионите на Ботев и Локомотив

ОбС на Пловдив даде съгласие местната управа да тегли кредит в размер на 24 милиона лева за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“. Предложението беше подкрепено от 37 съветници, „против“ гласуваха 7, а 6 – „въздържал се“. Основните питания отново бяха свързани с непрозрачното, според съветници, харчене от страна на местната управа на парите за двете важни за града спортни съоръжения. Независимият съветник Слави Георгиев поиска отчетност за строителството на стадионите – колко са разходваните пари от отпуснатите от държавата 37 млн. лв. и за какво се изхарчат средствата от новия заем. Ще бъде ли довършен стадиона на „Ботев“ с тези 12 милиона лева попита и Владимир Славенски от ДБ, като поиска и информация за това доколко ще нарасне процентът на годишните разходи на общината. Финансовият заместник кмет Величко Родопски обясни на микрофон, че е получил уверението на строителя, че стадионът на „Ботев“ бъде довършен до март, 2023 година и там ще се играят мачове. Зам.-кметът даде информация и за и какво ще се използват парите от новия заем и колко са изразходените до момента средства от държавата за двете спортни съоръжения – за „Ботев“ това са близо 18 милиона лева, а за „Локомотив“ – почти 5 милиона лева. Очакванията са с парите от новия заем, с който ще се […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

ОбС на Пловдив даде съгласие местната управа да тегли кредит в размер на 24 милиона лева за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“. Предложението беше подкрепено от 37 съветници, „против“ гласуваха 7, а 6 – „въздържал се“. Основните питания отново бяха свързани с непрозрачното, според съветници, харчене от страна на местната управа на парите за двете важни за града спортни съоръжения.

Независимият съветник Слави Георгиев поиска отчетност за строителството на стадионите – колко са разходваните пари от отпуснатите от държавата 37 млн. лв. и за какво се изхарчат средствата от новия заем.

Ще бъде ли довършен стадиона на „Ботев“ с тези 12 милиона лева попита и Владимир Славенски от ДБ, като поиска и информация за това доколко ще нарасне процентът на годишните разходи на общината.

Финансовият заместник кмет Величко Родопски обясни на микрофон, че е получил уверението на строителя, че стадионът на „Ботев“ бъде довършен до март, 2023 година и там ще се играят мачове.

Зам.-кметът даде информация и за и какво ще се използват парите от новия заем и колко са изразходените до момента средства от държавата за двете спортни съоръжения – за „Ботев“ това са близо 18 милиона лева, а за „Локомотив“ – почти 5 милиона лева.

Очакванията са с парите от новия заем, с който ще се построи още една трибуна, стадионът на „смърфовете“ да се завърши изцяло.

По настояване на съветниците, Величко Родопски информира и за движението на кредитите, които има Община Пловдив, като подчерта че в сравнение със София, Варна и Бургас градът на тепетата е усвоил най-малко заеми към този момент – 43 милиона лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини