Ботев Пловдив победи Зрински в първия мач от Лига на конференциите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / info@vplovdiv.com
Ботев Пловдив победи Зрински в първия мач от Лига на конференциите

Ботев (Пловдив) взе аванс от 2:1 над Зрински (Мостар) след първата среща от трети квалификационен кръг на Лига на конференциите. Самуел Акере изведе „канарчетата“ напред в резултата през първото полувреме. След почивката Марио Чуже изравни, а с дебютното си попадение за „жълто-черните“ Алекса Мараш осигури аванс на тима си преди реванша в Босна и Херцеговина след седмица.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започна по-добре за „жълто-черните“ и удар на Акере  в 10’ бе спасен от Марко Марич. Пет по-късно дойде и първата възможност за Зрински, но Ханс Кристиан Бернат реагира при удар на Чуже. В средата на първата част Кристиан Нвачукву стреля силно, но покрай целта. В 25’ Акере преодоля Марич с технично изпълнение извън наказателното поле и даде аванс на Ботев.

Началните минути на второто полувреме отново бяха за „канарчетата“. Удар на Ивелин Попов от дистанция премина покрай вратата, а Мартин Секулич не успя да преодолее Марич от чиста позиция. Бернат направи страхотно спасяване в 73′. Нардин Мулахусейнович отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но датчанинът реагира подобаващо.

В 77’ Чуже изравни с техничен изстрел, но реакцията на Ботев бе изключително бърза. Две минути по-късно Алекса Мараш отново даде аванс на „жълто-черните“ с дебютното си попадение за тима. Малко преди края на редовното време черногорецът можеше да реализира и за втори път, но не успя да преодолее Марич. Шанс за гол имаше и пред Джеймс Ето’о, но изпълнението на камерунеца от солидна дистанция премина покрай целта. В началните секунди на добавеното време добра намеса на Бернат при нов опит на Чуже съхрани аванса на Ботев преди реванша в Мостар след седмица.

Реваншът със Зрински в Мостар е следващия четвъртък (15 август) от 21 часа българско време (20 часа местно).

Статов състав на Ботев: 1.Ханс Кристиан Бернат; 17.Николай Минков, 5.Йонас Там, 19.Антоан Конте, 38.Константинос Балоянис; 20.Антонио Перера, 15.Джеймс Ето’о; 40.Кристиан Нвачукву, 10.Ивелин Попов (к), 7.Самуел Акере; 9.Мартин Секулич

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив