Ботев Пловдив загуби реванша с Панатинайкос от втория кръг на Лига Европа с 0:4

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / info@vplovdiv.com
Ботев Пловдив загуби реванша с Панатинайкос от втория кръг на Лига Европа с 0 на 4

Ботев (Пловдив) загуби реванша с Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа с 0:4. По този начин с общ резултат 1:6 българският тим отпада от втория по сила европейски клубен турнир и ще продължи към третия квалификационен кръг на Лига на конференциите, където съперник е Зрински (Мостар).

Срещата в Пловдив се игра пред пълни трибуни, като феновете на Ботев отново показаха не само европейско поведение, но и огромната си любов към клуба. От първата до последната минута привържениците не спряха да подкрепят момчетата на Душан Керкез, въпреки негативния резултат.

Мачът започна кошмарно за Ботев. Само 6‘ след началото Александър Йеремейеф завърши успешно атака на Панатинайкос, за да изведе гръцкия тим напред в резултата.

Ботев отвърна, като опита да вдигне оборотите. Минути след откриващото попадение в двубоя Николай Минков стреля мощно извън наказателното поле, но изстрелът му разтресе напречната греда.

В 34‘ проблемите за „канарчетата“ станаха още по-сериозни. Антъни Уджа си отбеляза автогол, след като удар на Филип Джуричич попадна в главата му, а рикошетът направи топката неспасяема за вратаря на Ботев Ханс Кристиан Бернат.

До почивката ситуацията за „жълто-черните“ стана още по-лоша. Сблъсък между Йонас Там и Уджа доведе до контузия за нигерийския нападател. Звездата на Ботев се наложи да напусне терена на носилка, като тепърва ще става ясно за колко време ще отсъства от игра.

В добавеното време на първата част Панатинайкос вкара и за 3:0. Грешка в отбраната на „канарчетата“ позволи на гръцкия тим да организира контраатака, завършена успешно от Джуричич.

Крайното 4:0 на реванша в Пловдив оформи Йеремейеф с втория си гол в срещата. Нападателят беше изведен сам срещу Бернат и успя елегантно да го преодолее. Първоначално попадението беше отменено, заради засада, но след намеса на ВАР беше преценено, че голът трябва да бъде зачетен.

Проблемите за Душан Керкез обаче не приключиха до тук. В средата на второто полувреме появилият се от пейката Андрей Йорданов контузи ръката си, като също беше принудително заменен. И неговото състояние се изяснява, за да се разбере за колко време българският национал ще отсъства от терените.

В заключителните минути на двубоя Панатинайкос потърси и пети гол. Някои решителни намеси на Бернат обаче предотвратиха това да се случи.

По този начин Ботев отпадна от Лига Европа, но ще продължи към Лига на конференциите. Носителят на Купата на България ще срещне носителя на Купата на Босна и Херцеговина Зрински (Мостар). Първата среща между двата тима е на 8 август в Пловдив, а реваншът е седмица по-късно в Мостар, а победителят ще играе плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите.

През сезон 2013/14 Ботев и Зрински отново се срещнаха, като тогава мачът беше от втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Канарчетата“ излязоха крайния победител след успех с 2:0 в Бургас и равенство 1:1 в Мостар.

Състав на Ботев: 1. Ханс Кристиан Бернат; 17. Николай Минков, 5. Йоонас Там, 19. Антоан Конте, 27. Сирики Диабате (46′ – 7. Самуел Акере), 38. Константинос Балоянис (59′ – 6. Андрей Йорданов; 64′ – 28. Янис Карабельов); 15. Джеймс Ето’о, 20. Антонио Перера; 40. Кристиан Нвачукву, 10. Ивелин Попов (К) (46′ – 88. Ален Корошец), 11. Антъни Уджа (44′ – 9. Мартин Секулич);

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив