Избори 2024

Водещи новини

24-годишен учител от Пловдив измисли логото на кампанията за влизане в еврозоната

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Единството е сила - лого и мото за присъединяване на България към еврозоната

24-годишният преподавател от Пловдивската математическа гимназия Георги Георгиев – Аршата е победител в конкурса на Министерството на финансите за официалните лого и слоган на кампанията за присъединяването на България в еврозоната.

Логото на кампанията съдържа в себе си три основни елемента – българския флаг, знака за еврото и евромонетата. Трикольорът е художествено вплетен в хоризонталните елементи на класическия знак за евро, а композицията е изградена в поредица от концентрични кръгове, които са в пропорцията на монета от едно евро.

Според Георги Георгиев, мотото на кампанията „Единството е сила“, на което той е автор, е вдъхновено от добре познатата легенда за кхан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки. Според автора слоганът символизира и силата, която България днес черпи като част от голямото европейско семейство, още повече присъединяването на страната към еврозоната е последна фаза в рамките на европейската ни интеграция.

„Слоганът е най-краткият вариант на тази легенда. Единството е сила, както ние ставаме единни с Европейския съюз по още един начин, като сме с единна валута. В подобен конкурс, хора като мен, които се занимават с дизайн, участват, за да може работата им да послужи за нещо истинско“, коментира победителят Георги Георгиев-Аршата.

Предстои му да завърши магистратура „Визуална комуникация“ в Националната художествена академия, в катедра „Плакат“. Учил е „Рекламна графика “ в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив. През 2022 година завършва бакалавърска степен „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия. Има и втора специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“ и в момента преподава на ученици в Математическата гимназия в Пловдив, както и на деца в детска градина в града. Печели редица награди в конкурси и участия в изложби.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив